Kimioterapia përdoret në mjekimin e kancerit që para vitit 1940, ndërsa zhvillim ë madh përjeton në vitet e shtatëdhjeta, duke iu falënderuar zbulimit të shumë ilaçeve të reja. Ajo ka për qëllim t’i eliminojë qelizat kanceroze në të gjitha vendet në trupin e njeriut, duke i shkatërruar drejtpërsëdrejti ose duke e penguar shumimin e qelizave kanceroze.

Ekzistojnë më shumë mënyra për trajtimin  kancerit të cilat mund të përdoren individualisht ose në kombinim: kimioterapia, kirurgjia, terapia me rrezatim, terapia hormonale dhe imunoterpia. Cila nga këto terapi do të përdoret gjatë mjekimit, do të jetë vendim i ekipit të specialistëve shumë disiplinor, pasi që çdo kancer kërkon qasje individuale gjatë mjekimit.

Continue Reading

Me radio-kirurgji shkatërrohet DNA e tumorit, me çka qelizat e tumorit nuk mund të përhapen dhe të zhvillohen më tepër. Ky tip i radioterapisë më shpesh përdoret në trajtimin e tumoreve në tru dhe është terapia e vetme për trajtimin e tumoreve n vendet e pakapshme në tru dhe nuk mund të hiqen me intervenim kirurgjik, thotë dr. Petrova.

Continue Reading

Akseleratori TRILOGY është aleati më i fuqishëm në luftën kundër kancerit

Pacientët me sëmundje malinje në vend dhe në të gjithë rajonin, kanë privilegjin që në Maqedoni është hapur Qendra për radioterapi e cila zotëron aparatin Trilogy. Ky akselerator i fuqishëm është pa dyshim zgjidhja më e mirë për trajtimin me rrezatim në mbarë botën. Gurkem Gungor i cili punon për më shumë se 8 vjet me akseleratorin Trilogy, theksoi arsyet kryesore se përse ky aparat ka sjellë një revolucion në radioterapi.

Continue Reading

A i kontrolloni bengat tuaja, pas ekspozimit në diell? Rreziku nga melanoma rritet pas ndikimit të dëmshëm të rrezeve të diellit. Mole Max HD PRO është gjenerata e fundit e dermatoskopëve në botë, me të cilin herët diagnostifikohet karcinoma e lëkurës. Ky aparat më modern, mundëson me një incizim të skenohet i gjithë trupi. Pas incizimit softueri bashkëkohor i Mole Max HD PRO dermatoskopi, në mënyrë kompjuterike e cakton rrezikun e çdo pigmentimi.

Continue Reading

TESTIMONIALS

Humanizmi është shenja mbrojtëse për “Acibadem Sistina”

source: Hello Magazin Të gjithë e adhurojnë, i mahniten dhe e duan. Por, kur do ta njoftoni personalisht menjëherë do ta kuptoni se pse. Thjesht j… Read More

NEWS & EVENTS

Rezonanca magnetike 3 Tesla do të sjellë një epokë të re në diagnostikim, Dr. Dushko Mihajlloski

Investimi në aparatin më bashkëkohor për rezonancë magnetike 3 Tesla, është edhe një konfirmim i cili tregon që “Acibadem Sistina” është lider në… Read More

MRI 3 Tesla - Një epokë e re në diagnostikim

MRI 3 Tesla është aparati më bashkëkohor për rezonancë magnetike, i cili gjendet për herë…

Radiokirurgjia e aparatit revolucionar TRILOGY vetëm në "Acibadem Sistina"

Radiokirurgjia është një lloj i terapisë rrezatuese që përdoret për trajtimin e tumoreve,…

Language