Информации за Лекар


Д-р Михајло Ивановски
Специјалист  ортопед Ортопедија и трауматологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2010 Специјалист по општа хирургија – Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 2005 Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за ортопедија и трауматологија 2006 - 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Градска хируршка клиника – Скопје, волонтер – оддел за трауматологија

Дополнителна едукација

- Универзитетска болница – Валјадолид, Шпанија - Болница „Св. Бамбино“ – Катанија Сицилија, Италија - “Southwestern Center for orthopedic Surgery, Sportstraumatology” – Штудгард, Германија - Ендопротетика на колк и колено – “ Stolzalpe”, Австрија

Членство

- Македонско здружение на ортопеди и трауматолози ( МАДОТ ) - АО фондација - Меѓународна Асоцијација на Артроскопија - Хирургија на колено и ортопедска спортска медицина ( ISAKOS ) - Европска асоцијација за колена хирургија - Спортска трауматологија и артроскопија (ESSKA )

Странски Јазици

-Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language