Најголемиот стрес што го доживеав во животот беше информацијата дека поради дијагностицираниот тумор во мозокот ми преостануваат само уште 10 дена од животот. Парализирана, во кревет, без никаква надеж од докторите, но со надеж дека можеби ќе се случи чудо. Неврохирургот Јовица Угриновски, со своето долгогодишно искуство и професионалност, ми докажа дека чуда, сепак, постојат. По една година од операцијата кај мене нема ниту трага од болеста.
Сѐ започна кога ги почувствував првите симптоми на трнење на левата страна од телото. Не знаејќи што се случува со моето здравје, веднаш отидов на лекар, каде ми дијагностицираа слаба циркулација и шилци во вратот, за кои ми рекоа дека не претставуваат закана за мојот живот.

Прочитај повеќе

За голем дел од пациeнтите споделувањето на искуството од соочувањето со борбата со канцерот претставува тешкотија, повторно поминување на веќе преживеаното. Сакам моето искуство и тешка животна сторија да ви даде сила и храброст вам и на вашите блиски да продолжите во борбата со канцерот затоа што јас успешно го пребродив овој тежок период од живот.Мачното патешествие ми започна во далечната 2006 година и цели 6 години барав спас за моето здравје. Мојата дијагноза беше пареза на левиот лицев нерв фациалес. Секојдневието ми беше исполнето со одење од клиника до клиника, консултации од лекар до лекар, грст лекарства од погрешна терапија. Здравјето ми опаѓаше, бев разочарана, и како поминуваше времето оштетувањето на лицето стануваше сѐ поголемо и поголемо. 

Прочитај повеќе

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language