Хемотерапијата се користи во лекувањето на карциномот уште од 1940 година, а голем развој доживува во седумдесеттите години благодарение на откривањето на многу нови лекови. Таа има за цел да ги елиминира канцерозните клетки на сите места во телото на човекот убивајќи ги директно или спречувајќи го размножувањето на туморските клетки.

Continue Reading

Co радиохирургијата ce уништува ДНА на туморот со што клетките на туморот не може повеќе да се шират и да се развиваат. Овој тип радиотерапија најчесто се користи во третман на тумори во мозокот и е единствена терапија за третман на тумори на недостапни места во мозокот и не може да се отстранат со хируршка интервенција, вели д-р Петрова.

Continue Reading

Акцелераторот TRILOGY е најмоќниот сојузник во борбата со канцерот

Пациентите со малигни болести од земјава и целиот регион имаат привилегија што во Македонија e отворен Центар за радиотерапија кој го поседува Trilogy. Овој моќен акцелератор, без двоумење, е најдобриот избор за зрачен третман во светот. Гуркем Гункор, кој повеќе од 8 години работи со акцелераторот Trilogy, ги потенцираше главните причини зошто оваа машина донесе револуција во радиотерапијата.

Continue Reading

Дали ги проверивте вашите бенки, после изложување на сонце? Ризикот од меланом се зголемува по штетното влијание на сончевите зраци. Mole Max HD PRO e последна генерација на дерматоскопи во светот, со кој рано се дијагностицира карциномот на кожа. Овој најсовремен апарат, овозможува со едно снимање да се скенира целото тело, со што во исто време прецизно се следат повеќе пигментни промени на телото.

Continue Reading

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language