Доколку имате какво било прашање во врска со одредено малигно заболување, сакате да дознаете како се одвива процесот на радиотерапија, кои се несаканите ефекти од хемотерапијата ... Пишете ни на Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. и нашиот тим онколози со задоволство ќе одговори на сите ваши прашања и дилеми.

Continue Reading

Најновите истражувања го поврзуваат зголеменото ниво на естроген  како можна причина за појава на карцином на гради и кај машката популација. Според новите податоци, ризикот кај овие мажи е зголемен за два ипол пати за разлика од мажите со нормални вредности на естроген.

Одговор:За време на целиот процес на дијагноза и третман ќе бидете следен од страна на вашиот лекар кој е одговорен за вашето здравје. Тој внимателно ќе ја следи вашата состојба по завршувањето со третманот. Во зависност од резултатите и одговорот на терапијата, ќе ви даде план за следење на вашата состојба.

Continue Reading

Редовното вежбање ги намалува негативните ефекти од третманот како што се заморот и депресијата и го намалува ризикот за повторно појавување на болеста. Голем број научни истражувања укажуваат дека пациентите дијагностицирани и лекувани од канцер треба секоја недела да применуваат 150 минути умерени вежби, вежби за истегнување или пак 75 минути интензивна физичка активност.

Continue Reading

Карциномот на проста се развива во жлездата наречена простата. Таа е со големина на костен и се наоѓа точно под мочниот меур. Оваа жлезда произведува дел од течностите во спермата. По канцерот на кожа, овој тип канцер е најчест меѓу машката популација. Канцерот на простата се развива бавно, без да направи притоа сериозни нарушувања. Но постојат и типови канцер на простата кои се агресивни и се шират брзо.

Continue Reading

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language