Информации за Лекар


Д-р Даниел Петровски
Специјалист уролог Урологија
Аџибадем Систина

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Образование

2001 Магистер - Медицински факултет – Скопје, Р Македнија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1997 Специјалист по урологија –Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1995 Асистент по хирургија, Медицински факултет - Скопје
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија 1991 Медицински факултет – Скопје, Р Македнија
Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ – Скопје, Р Македонија

Работно искуство

2010 - сега Клиничка болница „Аџибадем Систина“
Оддел за урологија 1995 - 2010 Универзитетска клинички центар - Скопје
Клиника за урологија , уролошки оперативен блок, раководител 1995 - 2010 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за урологија, Оддел за дијагностика и интервентна ултрасонографија, раководител 1992 - 1995 Универзитетски клинички центар - Скопје
Клиника за урологија, млад истражувач

Дополнителна едукација

-Универзитетска болница – AKH, Виена – проф. д-р Марберге
-Универзитетска болница – Линц – проф. д-р Јаначек
-Фабрика за медицински инструменти WOLF - Германија

Странски јазици

-Англиски

СВЕДОШТВА

Човечноста е заштитен знак за „Аџибадем Систина“

Извор: Hello Magazin Сите ја обожаваат, ѝ се восхитуваат и ја сакаат. Но, кога лично ќе ја запознаете веднаш сфаќате и зошто. Едноставно ве маѓепсува… Read More

НОВОСТИ И НАСТАНИ

Д-р Душко Михајлоски: Магнетната резонанца 3 Tesla ќе донесе нова ера во дијагностиката

Инвестирањето во најсовремениот апарат за магнетна резонанца 3 Tesla е уште една потврда за определбата на „Аџибадем Систина“ да биде лидер во… Read More

MRI 3 Tesla - Нова ера во дијагностиката

MRI 3 Tesla претставува најсовремен апарат за магнетна резонанца, кој за првпат во…

Радиохирургија на револуционерниот TRILOGY единствено во „Аџибадем Систина“

Радиохирургијата е тип на зрачна терапија со која се третираат тумори, најчесто во…

Language